Trainer De Boeck weg bij VVV

Glen de Boeck (40) is gisteren met onmiddellijke ingang opgestapt als voetbaltrainer van de Venlose eredivisieclub VVV. De Belg kwam tot die beslissing na een evaluatie met technische staf en bestuur.

De Boeck was bezig aan zijn eerste seizoen bij de VVV, dat na vijftien wedstrijden onderaan staat in de eredivisie en daarmee dreigt te degraderen naar de eerste divisie.

De Boeck liet gisteren in een persverklaring optekenen dat zijn verwachtingen van de spelersgroep niet zijn uitgekomen. Ook vindt hij de verstandhoudingen tussen technische staf, bestuur en spelersgroep niet goed.

Om die reden is voor De Boeck naar zijn zeggen een onwerkbare situatie ontstaan. „Ik kan niet brengen wat ik zelf wil. Het is een weloverwegen besluit dat volledig bij mij ligt”, aldus de coach.

Onder leiding van De Boeck, die in de zomer interim-trainer Willy Boessen was opgevolgd, won VVV dit seizoen slechts één van de eerste vijftien competitiewedstrijden. Boessen is op zijn beurt de (tijdelijke) vervanger van De Boeck.

Afgelopen vrijdag leverde de Limburgse ploeg onder diens leiding een wanprestatie door in Almelo met 7-0 van Heracles te verliezen. De monsternederlaag luidde een halve week later zijn vertrek in.

De Boeck, in eigen land eerder trainer van Cercle Brugge en Germinal Beerschot, is de eerste coach in de eredivisie die dit seizoen zijn werkzaamheden neerlegt. (Novum)