In beeld

Protesten tegen ‘partij van oplichters en dieven’ in Moskou

Voormalig Sovjet-leider Michail Gorbatsjov riep vandaag op tot het ongeldig verklaren van de Russische parlementsverkiezingen van afgelopen zondag. De man onder wie de Sowjet-Unie in haar nadagen glipte pleit voor het uitschrijven van een nieuwe stemronde. In Moskou werd de afgelopen dagen hevig geprotesteerd tegen de partij van dmitri Medvedev en Vladimir Poetin, die de bijnaam 'partij van oplichters en dieven' meekrijgt.
Oproerpolitie breekt een illegale demonstratie op.
NRC / Oleg Klimov
NRC / Oleg Klimov
Arrestatie van een demonstrant die betoogt tegen de dubieus verlopen verkiezingen van zondag.
AP / Alexander Zemlianichenko
"Geef de verkiezingen terug, schurken".
AP / Ivan Sekretarev
Botsingen tussen demonstranten tegen en voor Poetin in het centrum van Moskou.
AP / Ivan Sekretarev
Illegale bijeenkomst van jongeren die tegen de verkiezingsuitslag ageren. Deze zou later uitmonden in een gevecht met de pro-Kremlinjeugdbeweging Nasji. .
Foto NRC / Oleg Klimov
Jonge pro-Kremlindemonstranten worden beschermd door de oproerpolitie in hartje Moskou.
AP / Ivan Sekretarev
Sergei Mitrokhin, leider van de oppositiepartij Jabloko, houdt de Russische vlag omhoog terwijl andere demonstranten in het centrum van Moskou botsen.
AP / Alexander Zemlianichenko Jr.
Anti-Poetinslogans worden geschreeuwd door jonge demonstranten in Moskou, gisteren, terwijl honderden politieagenten hen gadesloegen.
AP / Alexander Zemlianichenko Jr.
Vladimir Poetin wrijft maar eens in zijn oog bij het presenteren van de benodigde documenten ten behoeve van zijn kandidaatstelling voor de presidentsverkiezingen.
Reuters / Sergei Karpukhin
Poetin vandaag voor de kiescommissie alwaar hij zich liet registreren als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in maart.
AFP / Kirill Kudryavtsev