Once Upon A Time en Grimm

De sprookjes van de gebroeders Grimm inspireerden niet alleen twee grote Hollywoodfilms die in 2012 uitkomen, maar ook twee nieuwe series: Once Upon A Time en Grimm.

De laatste heeft de opzet van een politieserie, alleen redt de hoofdpersoon niet alleen mensen in nood, maar vangt hij ook grote boze wolven. De beproefde formule van elke week een ander monster vangen, slaat altijd wel aan.

De andere sprookjesserie is een stuk origineler. Once Upon A Time is geschreven door de auteurs van Lost en werkt met dezelfde wisseltruc tussen twee werelden. In dit geval tussen de sprookjeswereld – waar het lange, gelukkige leven van Sneeuwwitje en de prins wordt verstoord door een vloek van de boze koningin – en het aardse stadje Storybrook, waar de vloek alle sprookjesfiguren naartoe heeft verbannen. Uiteraard is er maar één persoon die dit doorheeft, het geadopteerde zoontje van de boze koningin en één persoon die de vloek ongedaan kan maken: de dochter van Sneeuwwitje en de prins. De eerste afleveringen kregen veel lof, maar of Once Upon A Time het sprookje kan waarmaken, blijft moeilijk te voorspellen.

Once is nog niet aangekocht, Grimm is aangekocht door RTL.