Mogelijk onderzoek OM naar betwist bestuurslid Buma/Stemra

Fred Teeven sluit niet uit dat het Openbaar Ministerie een onderzoek start naar Jochem Gerrits. Het bestuurslid van Buma/Stemra stapte vorige week per direct op na een uitzending van Pownews. Daarin was een telefoongesprek te horen waarin hij zijn diensten aanbood in ruil voor geld.

De zaak wordt momenteel onderzocht door het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties Auteurs- en naburige rechten. Na afloop van dat onderzoek zou het “heel goed kunnen zijn” dat het OM aanleiding ziet voor een onderzoek, zei de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie vandaag in de Tweede Kamer. Momenteel doet het OM dat niet omdat onbekend of aangifte is gedaan tegen het Buma/Stemra bestuurslid.

In het telefoongesprek zei Gerrits dat hij zich wilde inzetten voor een miljoenenclaim van de componist Melchior Rietveldt. In ruil daarvoor vroeg Gerrits een derde van de opbrengst. Gerrits ontkent niet dat hij in het gesprek te horen is, maar liet een dag na de PowNews-uitzending weten zich niet te herkennen in de berichtgeving. Hij is teruggetreden “om zijn handen vrij te hebben” voor zijn verdediging.

http://youtu.be/EMvV7qS_stQ