Ik ben toch zeker Sinterklaas niet!

Nedereland, Den Haag, 5-12-2011. Foto Maarten Hartman. Wouter Bos bij de parlementaire enquete commissie De Wit.
Nedereland, Den Haag, 5-12-2011. Foto Maarten Hartman. Wouter Bos bij de parlementaire enquete commissie De Wit.

Tienduizenden kinderen kropen maandagmiddag vol verwachting voor de buis, voor de speciale sinterklaasaflevering van Sesamstraat. Maar in plaats daarvan kwam oud-minister van Financiën Wouter Bos in beeld. Sesamstraat bleek te zijn geschrapt voor het uitgelopen verhoor van Bos door de commissie-De Wit, die onderzoek doet naar de miljardensteun aan banken in 2008. Nu wordt Bos door critici wel vaker smalend uitgemaakt voor Sinterklaas, maar die kwinkslag was aan de jeugdige kijkers niet besteed. Zij waren ontroostbaar. Ouders spuwden hun gal op Twitter. En de omroepen hadden wat uit te leggen. Wat is er maandagmiddag nou precies gebeurd? En gebeurt dat vaker?