Haai-alarm bij WK zeilen

De organisatie van de WK zeilen bij de Australische stad Perth heeft alarm geslagen nadat een visser een grote haai had gezien in het gebied waar de races worden gehouden.

Toernooidirecteur John Longley maakte gisteren extra voorzorgsmaatregelen bekend. Zo is een helikopter ingezet om de haai op te sporen. Ook worden zeilers die hulp nodig hebben na het omslaan van hun boot niet langer bestraft – Longley wil de zeilers zo snel mogelijk uit het water hebben.

De Nederlandse Marit Bouwmeester staat na de races van vanochtend in de haven van Freemantle op de tweede plaats in de Laser Radial. Zij werd een keer tiende, behaalde twee tweede plaatsen en won de vijfde wedstrijd.

Pieter-Jan Postma behaalde in de Finn-klasse vanochtend twee achtereenvolgende tweede plaatsen en staat nu zesde in het tussenklassement.