Tanja Nijmeijer nog steeds overtuigd FARC-lid

Tanja Nijmeijer leeft en maakt nog altijd uit van de terroristische FARC, zo blijkt uit een video-interview dat ze eind november gaf.

In het interview, dat woensdag door de NOS wordt uitgezonden, zegt de 34-jarige Nijmeijer nog altijd volledig achter de Colombiaanse guerrillabeweging te staan. In een prijsgegeven fragment vertelt ze over haar leven in de jungle:

“Als je hier in de jungle zit en je hoort continu bombardementen en je hoort continu geweren; de enige reactie die je als guerrillera hebt, is schieten”

Nijmeijer werd drie jaar geleden voor het eerst nieuws nadat haar dagboek in handen was gevallen van het Colombiaanse leger, en de inhoud uitlekte. Sindsdien verschijnt er sporadisch een teken van leven. In mei vorig jaar zeiden hoge Colombiaanse militairen dat ze als assistent werkte voor rebellenleider Mono Jojoy, de hoogste FARC-baas in het Oosten van Colombia.

http://nos.nl/video/320082-tanja-nijmeijer-de-enige-reactie-is-schieten.html