Duur puntverlies AZ bij Excelsior

Koploper AZ heeft vanavond duur puntverlies geleden bij Excelsior. Op Woudestein in Rotterdam werd vanavond de wedstrijd uitgespeeld die op 20 november na één speelhelft werd gestaakt wegens mist. Beide ploegen kwamen vanavond niet meer tot scoren: 0-0.

AZ blijft ondanks het puntverlies koploper in de Eredivisie, Excelsior staat voorlaatste. AZ staat na vijftien wedstrijden op 35 punten, vier meer dan nummer twee PSV. FC Twente staat daar weer een punt achter. Excelsior heeft acht punten en houdt hekkensluiter VVV-Venlo voorlopig onder zich.

AZ liep zondag een stevige tik op door met 5-1 van Heerenveen te verliezen en leek daarvan nauwelijks hersteld. In een rommelige tweede helft op Woudestein zat een overwinning er geen moment in, meldt persbureau Novum. Jozy Altidore kreeg diep in blessuretijd de grootste kans, maar schoot in het zijnet.

Een afstandsschot van Brett Holman en een kopballetje van Adam Maher waren de andere wapenfeiten van AZ. Bij Excelsior dwongen Roland Alberg en Daan Smith AZ-doelman Esteban tot niet al te lastige reddingen. Een spectaculaire omhaal van Leen van Steensel was vooral vermakelijk voor het publiek.