Erg weinig sneeuw in de wintersportgebieden

Nog plannen om de komende maanden op wintersport te gaan? Dan kan je beter even wachten met boeken. Want er ligt amper sneeuw in de skigebieden in Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Zuid-Duitsland en Frankrijk. De meeste bergen zijn nog veelal groen. Op veel plaatsen in de Alpen is het wintersportseizoen, dat op 3 december moest beginnen, uitgesteld. „Van collega’s in het buitenland begrijp ik dat het een vrij uitzonderlijke situatie is”, zegt Harry Geurts, weerkundige van het KNMI. Dat er nog geen flink pak sneeuw ligt komt door de zeer droge herfst in grote delen van Europa, aldus Geurts. De komende dagen wordt er wel wat sneeuw verwacht in de Alpen, maar geen grote hoeveelheden. In veel Noorse wintersportgebieden ligt er wel genoeg sneeuw, evenals in Zweden en op IJsland. (NRC)