De trailer: Zombibi

***

Is Nederland groot genoeg voor twee zombiekomedies? De ene op het platteland, de ander in Amsterdam? Het lijkt geen toeval dat de makers van Zombibi hun eerste trailer op internet zetten in de week dat New Kids Nitro uitkomt. Verandert in die film een meteoriet Friezen in zombies en verenigen Brabo's zich tegen de plaag, in Zombibi verenigen ruziënde bendes creolen en Marokkanen zich als een meteoriet Amsterdam-West in zombieland verandert. Gejat? Zombibi, met acteurs van multicultikomedie Shouf Shouf Habibi! , werkte al langer aan een zombiefilm. Al lijkt Zombibi in zijn satire op spierballenfilms – helden die in slowmotion op de camera aflopen – en cartoongeweld weer leenplichtig aan de New Kids. Aardige trailer, goedkope trucage: vanaf 12 februari zal blijken hoeveel zombies we in de bios verdragen.