Zeilster Bouwmeester derde na valse start

Op de derde dag van de wereldkampioenschappen zeilen bij het Australische Perth hebben de Nederlandse deelnemers wisselend gepresteerd.

In de eerste race van de Laser Radial-klasse begon Marit Bouwmeester gisteren met een valse start, waarna ze als nummer 51 en allerlaatste opnieuw moest starten. Toch wist Bouwmeester als derde te eindigen. „Het is een wonder dat ze zelf heeft klaargespeeld”, aldus coach Mark Littlejohn op de website van het Watersportverbond.

Finnzeiler Pieter Jan Postma werd gisteren in zijn eerste race twintigste maar herstelde zich daarna. Hij won de tweede race met overmacht.

De Nederlandse 470-koppels presteerden een stuk minder op het water bij Perth. Het talententeam van het Watersportverbond met Remy Oomens en Dirk Bennen staat na de eerste dag op de 23ste plaats, gevolgd door Steven LeFevre en Steven Krol op plaats 33 en de broers Sven en Kalle Coster op de 36ste plaats.

In het matchracen won de kernploeg met Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering vanochtend de vierde wedstrijd. Zij staan nu tweede in de poule met vier overwinningen in zes races. Na de eerste race van de kernploeg op hun tweede wedstrijddag werden alle zeilwedstrijden in Perth afgelast wegens hevig onweer.