Weer

Een actieve depressie trekt morgen over de Noordzee naar het oosten. Het bijbehorende regengebied trekt vannacht al over, waarna het morgen weer de beurt is aan buien. De meeste daarvan zijn bestemd voor de noordelijke helft van het land. In het zuiden en zuidwesten laat de zon zich vaker zien.

De westenwind trekt morgen sterk aan. Langs de kust komt een stormachtige wind te staan met vooral in de middag zware tot zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. Op de Wadden haalt de wind mogelijk even stormkracht, windkracht 9. Landinwaarts haalt de wind kracht 5 tot 6, maar komen ’s middags ook zware windstoten voor tot circa 75 kilometer per uur. De middagtemperatuur schommelt rond 7 graden.

Donderdag begint droog met iets minder wind. In de loop van de middag gaat het weer regenen bij een stevige zuidwester die langs de kust aanwakkert tot hard of stormachtig. Met 8 tot 11 graden is het wat zachter.

Vrijdag wordt ook een onstuimige dag met aan zee een stormachtige westenwind. Verder vallen er buien die vooral in het noorden weer vergezeld kunnen gaan van hagel, onweer en natte sneeuw. Met 6 tot 8 graden voelt het, mede door de sterke wind, wederom guur aan.