Vermommingen helen huwelijk

Dinner for One, door Noordzee Theaterprojecten. Gezien: 2/12 in Het Magazijn, Den Haag. Aldaar t/m 5 januari 2012. Inl. dinnerforone.nl **

Een variété-echtpaar krijgt anno 1951 de kans een kerstshow te maken voor de televisie, bijgenaamd „dat nieuwe verschijnsel”. Het probleem is echter dat er geen andere artiesten willen meedoen, uit angst in één keer hun nummer weg te geven aan een massapubliek. Zodat het duo zich gedwongen ziet ook zelf alle andere attracties te spelen.

Dat blijkt geluk te brengen. Nadat hun huwelijk op springen heeft gestaan omdat de man een rokkenjager is, hervinden ze elkaar via de vermommingen die ze zichzelf aanmeten.

Ja, het is een flauw verhaaltje dat zich voltrekt in de nieuwe editie van Dinner for One, het dinertheater dat regisseur Guusje Eijbers jaarlijks in december aanricht op een Haagse locatie.

Dat veel artiesten destijds terugschrokken voor een tv-optreden, klopt wel. Maar in het script van Rob van Dalen vormt dit feit slechts het excuus voor een aaneenschakeling van allerlei ondermaatse zang-, dans- en variéténummertjes zonder veel spanning en afwisseling. Terwijl de twee hoofdrolspelers (Ellen Evers en Onno Innemee) niet veelzijdig genoeg zijn om al die gedaanteverwisselingen verrassend te maken. Ook bij zoiets luchtigs als Dinner for One wreekt zich dat.

    • Henk van Gelder