Valencia praat weer met Van der Wiel (Ajax)

De Spaanse voetbalclub Valencia wil verdediger Gregory van der Wiel overnemen van Ajax. Valencia, dat op dit moment op de derde plek staat in de Spaanse competitie, is met Ajax in gesprek over een eventuele transfer in de zomer. Dat laat Van der Wiels zaakwaarnemer Hakim Slimani weten aan tijdschrift Voetbal International. „Valencia zou een mooie stap voor Gregory zijn. Hij is hun eerste keus als nieuwe rechtsback”, stelt Slimani.

Spaanse media meldden de afgelopen dagen dat er al een persoonlijk akkoord is tussen Van der Wiel en Valencia. Volgens de zaakwaarnemer is dat nieuws voorbarig. „Eerst moeten de clubs tot een akkoord zien te komen. Het contact verloopt in ieder geval in een positieve sfeer.” De 23-jarige rechtsback van Ajax en het Nederlands elftal, heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2013.

Valencia toonde aan het begin van het seizoen ook al interesse voor Van der Wiel, maar toen kwam het niet tot een akkoord. De rechtsback kan bij de Spaanse club ploeggenoot worden van landgenoot en oud-Ajacied Hedwiges Maduro.

Van der Wiel debuteerde op 11 maart 2007 in het eerste elftal van Ajax. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een van de belangrijkste spelers van de club. In 2010 werd Van der Wiel uitgeroepen tot ‘Talent van het Jaar’. (Novum)