Trainer De Boeck stapt op bij hekkensluiter VVV

Glen De Boeck na het 7-0 verlies van afgelopen vrijdag tegen Heracles. Screenshot NOS
Glen De Boeck na het 7-0 verlies van afgelopen vrijdag tegen Heracles. Screenshot NOS

Glen de Boeck stapt per direct op bij de hekkensluiter van de Eredivisie, VVV. Hij vindt dat het niet langer mogelijk is “optimaal te functioneren” bij de club uit Venlo. Dat maakte de club zelf bekend.

De afgelopen dagen sprak de trainer met de technische staf en het bestuur van de club over zijn positie. Daaruit trok de Belgische trainer de conclusie dat hij niet langer optimaal kon functioneren bij VVV. Hij zoekt de reden daarvoor bij zichzelf: “Ik kan niet brengen wat ik zelf wil. Het is een weloverwogen besluit dat volledig bij mij ligt.”

Het bestuur betreurt het dat De Boeck opstapt, maar zegt zijn keuze te respecteren. Het gaat nu op zoek naar een vervanger voor de korte en de lange termijn.

De Boeck kwam als speler uit op het hoogste Belgische niveau, voor KV Mechelen en RSC Anderlecht. In 2007 werd hij trainer bij Cercle Brugge en in mei 2010 stapte hij over naar Germinal Beerschot. Daar werd hij in november vorig jaar ontslagen, waarna hij aan het begin van dit seizoen aan de slag ging bij VVV.

Die club staat momenteel met zeven punten uit vijftien wedstrijden onderaan in de Eredivisie. Het dieptepunt was afgelopen vrijdag: toen ging de ploeg met 7-0 onderuit bij Heracles Almelo. De Boeck toonde zich na die wedstrijd bijzonder teleurgesteld in zijn elftal:

http://nos.nl/video/318845-de-boeck-wil-gedachten-niet-delen.html