Real met B-team tegen Ajax

Voetbalclub Real Madrid speelt morgenavond in de laatste groepswedstrijd van de Champions League in Amsterdam lang niet in de sterkst mogelijke opstelling tegen Ajax. Volgens Spaanse media zouden back Sergio Ramos, doelman Iker Casillas, sterspeler Cristiano Ronaldo en de middenvelders Lassana Diarra en Sami Khedira vanmiddag in Madrid achterblijven.

Volgens dezelfde Spaanse berichtgeving zijn Marcelo, Pepe, Mesut Özil en Angel Di Maria wel naar Amsterdam afgereisd, maar zij zouden net als het achtergebleven vijftal gespaard worden voor de clasico komende zaterdag tegen FC Barcelona. Daarom zitten ze volgens de Spaanse sportkranten morgen op de reservebank in de Arena. Real Madrid verdedigt zaterdag in de Spaanse voetbalcompetitie thuis een voorsprong van zes punten op de Catalaanse aartsrivaal die de voorbije seizoenen veel succesvoller was.

Vorig seizoen gaf trainer José Mourinho in de groepswedstrijd van Real bij Ajax bij een 4-0 voorsprong twee spelers opdracht bewust gele kaarten te ‘pakken’. Ze werden automatisch geschorst, wat Mourinho qua timing beter uitkwam dan later in het toernooi.

Net als toen is ‘De Koninklijke’ nu al zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Ajax mag verliezen om zich bij de laatste zestien te voegen, maar dan is de ploeg wel afhankelijk van het resultaat tussen Zagreb en Lyon. De Fransen moeten winnen én een achterstand (-7) in het doelsaldo ten opzichte van Ajax goedmaken.

Bij Ajax is het meespelen van de aan zijn enkel geblesseerde Servische aanvaller Miralem Sulejmani onzeker. Ajax-trainer Frank de Boer mist in elk geval de geblesseerde aanvallers Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Derk Boerrigter en de verdedigers Nicolai Boilesen en André Ooijer.