Protesten in Moskou tegen verkiezingsfraude gaan hele nacht door

Red lights of police cars are reflected on the wet asphalt where police officers block the road after a political rally in downtown Moscow, Monday, Dec. 5, 2011. Several thousand people have protested in Moscow against Prime Minister Vladimir Putin and his party, which won the largest share of a parliamentary election that observers said was rigged. A group of several hundred then marched toward the Central Elections Commission near the Kremlin, but were stopped by riot police and taken away in buses. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) De Russische oproerpolitie blokkeert de toegang voor de duizenden demonstranten in Moskou. Foto AP / Alexander Zemlianichenko

In Moskou zijn de protesten tegen Poetin en diens partij, Verenigd Rusland, de hele nacht doorgegaan. Er waren gisteren duizenden mensen op de been uit protest tegen verkiezingsfraude.

De partij van Poetin behaalde zondag net geen vijftig procent van de stemmen bij de parlementsverkiezingen, maar volgens zowel de oppositie als internationale waarnemers is er op grote schaal gefraudeerd.

Het was een van de grootste betogingen in jaren. De politie heeft ongeveer 300 demonstranten gearresteerd.

Enkele honderden betogers probeerden het kantoor van de kiescommissie in Moskou te bereiken, maar werden de pas afgesneden door de oproerpolitie. Die voerde de demonstranten af in bussen.

Naar schatting namen vijfduizend tot tienduizend mensen deel aan het protest. Ze scandeerden ‘Rusland zonder Poetin’.

    • Marije Willems