Oud-Mancunian in de cel

Sir Alex Ferguson noemde hem ooit een buitengewoon talent. Gisteren werd Ronnie Wallwork (34), oud-voetballer van Manchester United, FC Antwerp en West Bromwich Albion, veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden. De oud-verdediger handelde in gestolen auto-onderdelen.

De Britse politie betrapte Wallwork, die in 2002 met United de landstitel won, vorige maand op heterdaad toen hij in een gestolen Mazda een autosloop opreed. Eerder had hij via internet gestolen sportwagenonderdelen van Volkswagen en BMW verkocht.

Wallwork kwam in 1998-1999 in het nieuws toen hij als huurling van FC Antwerp een arbiter bij de keel greep en in België drie jaar werd geschorst. In 2006 liep hij bij een ruzie in een nachtclub zeven messteken op, waarna hij nooit meer op topniveau speelde en in 2008 stopte.