Miljoenencrash

Damaged luxury cars are seen at the site of a traffic accident on the Chugoku Expressway in Shimonoseki, southwestern Japan, Sunday, Dec. 4, 2011. Thirteen sports cars, including eight Ferraris, a Lamborghini and two Mercedes-Benz, were involved in the accident, slightly injuring 10 people. (AP Photo/Kyodo News) JAPAN OUT, MANDATORY CREDIT, NO LICENSING IN CHINA, FRANCE, HONG KONG, JAPAN AND SOUTH KOREA
Damaged luxury cars are seen at the site of a traffic accident on the Chugoku Expressway in Shimonoseki, southwestern Japan, Sunday, Dec. 4, 2011. Thirteen sports cars, including eight Ferraris, a Lamborghini and two Mercedes-Benz, were involved in the accident, slightly injuring 10 people. (AP Photo/Kyodo News) JAPAN OUT, MANDATORY CREDIT, NO LICENSING IN CHINA, FRANCE, HONG KONG, JAPAN AND SOUTH KOREA AP

Het wordt al een van de duurste auto-ongelukken uit de geschiedenis genoemd. Bij een kettingbotsing in het zuidelijke Japanse district Yamaguchi crashten zondag acht Ferrari’s, drie Mercedessen, één Lamborghini en twee andere auto’s. Volgens verschillende media bedraagt de schade omgerekend ongeveer drie miljoen euro. Sommige voertuigen zijn niet meer te repareren.

Tien mensen raakten lichtgewond bij het ongeluk. De groep bestond uit autoliefhebbers die een toertocht maakten van Kyushu naar Hiroshima. Volgens ooggetuigen reed een Mercedes in een bocht op de verkeerde weghelft, waarna een van de Ferrari’s moest uitwijken en in de vangrail belandde. Daarop raakten over een lengte van 400 meter de bolides met elkaar in botsing. De auto’s reden tussen de 135 en 160 kilometer per uur.

De Japanse politie noemde de tocht een „bijeenkomst van narcisten”. Onder de wagens bevonden zich een paar zeldzame modellen, zoals een Ferrari F430 Scuderia ter waarde van 300.000 euro. Verder waren er ook twee Ferrari 360 Modena’s betrokken, twee Ferrari F355’s en een Lamborghini Diablo uit de jaren negentig.