Het was even geleden, maar Woods wint weer

Golfer Tiger Woods was ouderwets de beste bij de Chevron World Challenge, zijn 95ste toernooizege.

Twee jaar lang had Tiger Woods, de beste golfer van het vorige decennium, geen toernooi meer gewonnen. Zijn carrière en zijn privéleven lagen aan diggelen. Maar zondag won hij weer eens: de Chevron World Challenge op de Sherwood Country Club in het Californische Thousand Oaks.

Woods lag, met nog twee holes te gaan, een slag achter op zijn landgenoot Zach Johnson, toen hij weer eens leek op de golfer die de sport zo lang domineerde. Woods sloeg twee birdies achter elkaar en won het toernooi met een slag voorsprong op Johnson. De golfer was in november 2009 voor het laatst de beste, bij de Australian Masters. Toen leek het er nog op dat Woods zo lang als hij actief was de beste zou zijn.

Maar niets was minder waar. Niet lang daarna kreeg hij privéproblemen, waarbij onder meer details over ten minste veertien buitenechtelijke affaires via de media naar buiten kwamen. Dat veranderde alles. Zijn vrouw scheidde van Woods en de sponsors die van hem de best betaalde sporter ter wereld hadden gemaakt liepen weg. Ook veranderde de golfer van coaches, kreeg hij plotseling te maken met veel blessures, miste hij deze zomer twee Majors en haalde hij op een andere Major de cut niet. Tot gisteren bleef hij 26 toernooien achtereen zonder zege.

Nu lijkt het erop dat Tiger Woods de weg naar boven heeft ingeslagen. Door zijn toernooizege, zijn 95ste, steeg hij van de 52ste naar de 21ste plaats op de wereldranglijst. De verwachtingen voor 2012 zijn hooggespannen. Woods begint het nieuwe seizoen in Abu Dhabi, eind januari.

„Het voelt geweldig”, zei Woods lachend op de persconferentie. „Het was ook alweer een tijdje geleden.” De topgolfer vervolgde: „Of ik nerveus was? Zeker weten. Ik ben altijd nerveus als ik een toernooi kan winnen, maar ik geniet er ook van.”

De nummer drie in Thousand Oaks, de Engelsman Paul Casey, sprak vol bewondering over Woods’ prestatie. „Tiger kan nog een lange carrière hebben. Als we over tien jaar terugkijken, zijn we de afgelopen twee jaar waarschijnlijk helemaal vergeten.” (Reuters, AP)