Duizenden Colombianen protesteren tegen FARC

Ook leden van de Colombiaanse politie liepen mee met het protest. De letters op hun borst vormen het woord 'vrijheid'. Foto AP / Carlos Julio Martinez

Tienduizenden Colombianen hebben vandaag een protestmars gehouden om hun onvrede over ontvoeringen van de linkse rebellenbeweging FARC kenbaar te maken. De betogers zijn boos over de ontvoering van burgers en het jarenlang vasthouden van militairen en agenten die gebruikt worden als politiek wisselgeld. Dat meldt persbureau AP.

De protestmarsen zijn georganiseerd door nabestaanden van gijzelaars. Aanleiding vormde de dood van vier gijzelaars vorige maand. De FARC executeerde de vier leden van de veiligheidsdiensten, die al meer dan tien jaar werden vastgehouden. De regering van president Juan Manuel Santos en de belangrijkste Colombiaanse media hebben zich achter de protestmarsen geschaard.

In februari werd 2008 werden vergelijkbare marsen georganiseerd via Facebook. De marsen trokken miljoenen deelnemers.