De snelst vliegende man ter wereld vindt het allemaal ook best eng

Het lijkt altijd of het niks is. Je hebt alleen een beetje lef en een wingsuit nodig. En dan maar springen. In dit spectaculaire filmpje laat wingsuitvlieger Espen Fadness zien dat er wel degelijk een uitgebreide voorbereiding aan vooraf gaat voordat hij, de snelst vliegende man ter wereld, de sprong waagt. En volgens Fadness is het allemaal ook best wel eng.

Bekijk eerst de sprong van Fadness, gefilmd uit meerdere standpunten en met het geluid van de originele gesprekken tussen Fadness en zijn team. Met 250 kilometer per uur scheert hij langs de Noorse rotsen. Na ongeveer drie minuten komen de voorbereidingen van de stuntman in beeld en wordt duidelijk hoe hij zich voorbereidt, maar ook waarom hij maar blijft springen. Ondanks dat hij altijd terrified is.