Chelsea en Olympique Marseille naar laatste 16 Champions League

Didier Drogba na zijn derde doelpunt tegen Valencia. Foto AFP / Adrian Dennis

De Londense voetbalclub Chelsea heeft zich vanavond geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De ploeg versloeg thuis directe concurrent Valencia met 3-0. Chelsea nam al voor rust afstand van de Spaanse ploeg door doelpunten van spits Didier Drogba en middenvelder Ramires. Een kwartier voor tijd maakte Drogba zijn tweede doelpunt van de avond.

In groep F wist Olympique Marseille zich op de valreep te plaatsen voor de volgende ronde. De Fransen stonden lange tijd met 2-1 achter tegen Borussia Dortmund, maar wisten in de slotfase nog twee keer te scoren: 3-2. Olympiakos Piraeus, dat Arsenal versloeg, gaat daardoor niet verder in de Champions League.

Real morgen niet in sterkste opstelling tegen Ajax

Real Madrid speelt morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League in Amsterdam lang niet in de sterkst mogelijke opstelling tegen Ajax. Verdediger Sergio Ramos, doelman Iker Casillas, sterspeler Cristiano Ronaldo en middenvelder Lassana Diarra en Sami Khedira bleven in Madrid achter. ‘De Koninklijke’ is al zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Ajax mag verliezen om zich bij de laatste zestien te voegen, maar dan is de ploeg wel afhankelijk van het resultaat tussen Zagreb en Lyon. De Fransen moeten winnen én een achterstand (-7) in het doelsaldo ten opzichte van Ajax goedmaken.

De andere uitslagen in de Championsleague vanavond:

Groep E
Chelsea-Valencia 3-0
RC Genk-Bayer Leverkusen 1-1

Groep F
Borussia Dortmund-O. Marseille 2-3
Olympiakos Piraeus-Arsenal 3-1

Groep G
A. Nicosia-Shakhtar Donetsk 0-2
FC Porto-Zenit Sint-Petersburg 0-0

Groep H
FC Barcelona-Bate Borisov 4-0
Viktoria Plzen-AC Milan 2-2