Opinie

    • Ik

Alert

Rond elf uur wandel ik tussen wat plattelandsvrouwen en een schoolklas de Hermitage in Amsterdam binnen. Bij een groot werk van Van Dyck sta ik als kunstgeschiedenisstudent even stil. Met mijn telefoon maak ik heimelijk een foto. Vanuit een nis komt een suppoost op een drafje mijn kant op. Als hij voor mij staat, schalt een

None

Rond elf uur wandel ik tussen wat plattelandsvrouwen en een schoolklas de Hermitage in Amsterdam binnen. Bij een groot werk van Van Dyck sta ik als kunstgeschiedenisstudent even stil. Met mijn telefoon maak ik heimelijk een foto. Vanuit een nis komt een suppoost op een drafje mijn kant op. Als hij voor mij staat, schalt een krakende stem uit zijn portofoon: „Roland, jouw koffiepauze!”

Zonder een woord draait hij zich om, op weg naar zijn verdiende bakje koffie.

Michiel Huisinga

    • Ik