Woods weet weer wat winnen is

Twee jaar lang had Tiger Woods, de beste golfer van het vorige decennium, geen toernooi meer gewonnen. Zijn carrière en zijn privéleven lagen aan diggelen. Maar gisteren won hij weer eens: de Chevron World Challenge op de Sherwood Country Club in het Californische Thousand Oaks.

Woods lag gisteren, met nog twee holes te gaan, een slag achter op zijn landgenoot Zach Johnson, toen hij weer eens leek op de golfer die de sport zo lang domineerde. Woods sloeg twee achtereenvolgende birdies en won het toernooi met een slag voorsprong op Johnson. De golfer was in november 2009 voor het laatst de beste op de Australian Masters. Toen leek het er nog op dat Woods zo lang als hij actief was de beste zou zijn.

Maar niets was minder waar. Nadat Woods niet veel later na een ruzie met zijn vrouw met zijn auto een brandweerkraan voor zijn huis omver reed en daarna details over ten minste veertien buitenechtelijke affaires via de media naar buiten kwamen, veranderde alles. Zijn vrouw scheidde van Woods en de sponsors die van hem de best betaalde sporter ter wereld hadden gemaakt liepen hard weg. Ook veranderde de golfer van coaches, kreeg hij plotseling te maken met veel blessureleed, miste hij deze zomer nog twee Majors en haalde hij op een andere Major de cut niet. Tot gisteren bleef hij 26 toernooien achtereen zonder zege.

Nu lijkt het erop dat Tiger Woods de weg naar boven weer heeft ingeslagen. Door zijn toernooizege, nummer 95 van zijn carrière, steeg hij van de 52ste naar de 21ste plaats op de wereldranglijst. De verwachtingen voor 2012 zijn hooggespannen. Woods begint het nieuwe seizoen in Abu Dhabi, eind januari.

„Het voelt geweldig, zei Woods lachend op de persconferentie na zijn zege. „Het was ook al weer een tijdje geleden.” De topgolfer vervolgde: „Of ik nerveus was? Zeker weten. Ik ben altijd nerveus als ik een toernooi kan winnen, maar ik geniet er ook van.”

De nummer drie in Thousand Oaks, de Engelsman Paul Casey, sprak vol bewondering over Woods’ prestatie. „Tiger kan nog een lange carrière hebben”, zei Casey. „Als we over tien jaar terugkijken, zijn we de afgelopen twee jaar waarschijnlijk helemaal vergeten.” (Reuters, AP)