'Werknemer Chemie-Pack bekent veroorzaken brand'

Een werknemer van Chemie-Pack heeft in juli bekend dat hij de brand heeft veroorzaakt die het Moerdijkse bedrijf begin dit jaar in de as legde. Dat meldt de NOS op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek naar de ramp. De 45-jarige man zou niet worden vervolgd omdat hem immuniteit is beloofd. Justitie ontkent dat.

De brand zou zijn ontstaan toen de man een pneumatische pomp probeerde te ontdooien met een gasbrander. De pomp was aangesloten op chemicaliën. Toen de pomp vlam vatte, greep het vuur snel om zich heen.

De werknemer heeft volgens de NOS maandenlang beweerd dat hij niet wist hoe de pomp vlam had gevat. Dat hij niet wordt vervolgd, zou de man in mei beloofd zijn door de officier van justitie. Enkele dagen nadat in juni de directeur, de veiligheidskundige, de productieleider en een productiemedewerker van hun bed waren gelicht op verdenking van overtreding van milieuwetten, besloot de werknemer volgens de NOS een bekentenis af te leggen. (NRC)