Weer

Het blijft deze hele week onstuimig en nat. Ook op pakjesavond is het echt binnenzitweer. Vanavond en komende nacht vallen stevige buien met lokaal onweer en zelfs wat natte sneeuw. De westelijke wind waait nog stevig door en is vlagerig in de buurt van buien. Tussen de buien door klaart het soms breed op waardoor het kwik daalt tot enkele graden boven nul.

Morgen lijkt het weer sterk op dat van vandaag. Er trekken nog steeds talrijke buien over het land met tussendoor soms felle opklaringen. Dit zijn opnieuw regen- en hagelbuien met lokaal zelfs een klap onweer. Ook kan in de ochtend wat natte sneeuw vallen. Het is guur, want er waait ook nog eens een stevige westenwind. Op veel plaatsen wordt het niet veel warmer dan 5 à 6 graden. Tijdens buien zakt de temperatuur zelfs nog een paar graden.

Woensdag stijgt de temperatuur weer enkele graden en verdwijnt ook het winterse karakter van de buien. Het regent wel flink, met nog altijd een stevige westelijke wind, een dikke windkracht 7 aan zee.

Ook op donderdag valt veel regen. De wind draait naar het zuidwesten en blijft hard. Het wordt 8 tot 10 graden.

Vanaf vrijdag wordt het wat frisser en vallen enkele winterse buien.