Video: Mierennest Ho Chi Minhstad

Als er één ding is dat onderstaand timelapsefilmpje laat zien is dat er in Ho Chi Minhstad in Vietnam continu duizenden scooters, auto’s en bussen vechten om voorrang. Of eigenlijk niet. Want hoe groot de verkeerschaos ook lijkt, alle verkeersdeelnemers lijken geeneens zoveel hinder te ondervinden van de drukte.

Als er één ding is dat onderstaand timelapsefilmpje laat zien is dat er in Ho Chi Minhstad in Vietnam continu duizenden scooters, auto’s en bussen vechten om voorrang. Of eigenlijk niet. Want hoe groot de verkeerschaos ook lijkt, alle verkeersdeelnemers lijken geeneens zoveel hinder te ondervinden van de drukte.

Let bijvoorbeeld eens op de man op een soort van segway na dertien seconden. Moeiteloos steekt hij kruislings de straat over. Ook de resterende twee minuten van het filmpje zijn de moeite van het kijken waard. Ondersteund door passende muziek en een creatieve montage wordt het beeld geschetst van Ho Chi Minhstad als mierennest. Of als dynamische miljoenenstad natuurlijk.

Overigens geven de minder flitsende video’s en op normaal tempo afgespeelde beelden van Ho Chi Minhstad wel een ander beeld. Voor veel verkeersdeelnemers is het wél behoorlijk lastig om van de ene kant naar de andere kant van de stad, of straat, te komen.

    • Lex Boon