‘Vandaag meer dan 60 doden in Homs’

Rookpluimen boven de Syrische stad Homs. De foto is gisteren gemaakt. Foto Reuters

Meer dan 60 doden zijn vandaag afgeleverd bij verschillende ziekenhuizen in de Syrische stad Homs. Dat hebben activisten laten weten aan persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk hoe de mensen om het leven zijn gekomen, maar activisten en inwoners van de stad zeggen dat Homs sinds gisteren wordt geteisterd door ontvoeringen en moorden.

Volgens het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor Mensenrechten hebben milities die Assad steunen vandaag 34 mensen ontvoerd en gedood. In de straten van Homs kwamen daarnaast nog eens 32 mensen om het leven, waaronder zowel aanhangers als tegenstanders van Assad.

Dit weekend werden de 22 lidstaten van de Arabische Liga het eens over de details van economische en diplomatieke sancties tegen het Syrische regime. Op het voorstel van de Liga om internationale waarnemers Syrië binnen te laten heeft het regime van Bashar al-Assad vandaag ‘positief gereageerd’.

Volgens de Verenigde Naties zijn tot nu toe al zeker 4.000 mensen omgekomen bij het geweld in Syrië.

    • Lex Boon