Udinese stunt in Milaan tegen kwakkelend Inter

Het was alweer de zesde competitienederlaag van Internazionale, dat nu vijftiende staat in de Serie A.

In de Champions League vallen de resultaten nog wel mee en heeft Inter zich inmiddels verzekerd van een plaats in de achtste finales. Maar in de Serie A presteert Internazionale dit seizoen ver onder de maat. Met slechts 14 punten uit 12 competitieduels staat de miljoenenploeg uit Milaan op een beschamende vijftiende plaats.

In het eigen Giuseppe Meazza-stadion leed Inter zaterdag een pijnlijke 1-0 nederlaag tegen het dit seizoen verrassende Udinese, dat derde staat in de Serie A. Mauricio Isla maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt voor Udinese, vlak voordat Inter-speler Javier Zanetti met rood van het veld werd gestuurd. Het was alweer de zesde competitienederlaag voor de Nerazzurri, waar Wesley Sneijder vanwege een blessure ontbrak. Ook Udinese eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Damiano Ferronetti in blessuretijd.

Juventus won in Turijn met 2-0 van Cesena en blijft koploper in de Serie A, met twee punten voorsprong op AC Milan en Udinese. Juve dankte de zege aan late treffers van Claudio Marchisio en Arturo Vidal. AC Milan won vrijdag al met 2-0 bij Genoa.

Doelman Maarten Stekelenburg ging met zijn club AS Roma op pijnlijke wijze onderuit. De Oranje-international kreeg op bezoek bij Fiorentina drie treffers om de oren. Stevan Jovetic en Santiago Silva scoorden uit een strafschop. Tussendoor vond ook Alessandro Gamberini het net.

Napoli won met 4-2 van Lecce. Ezequiel Lavezzi, Edinson Cavani (tweemaal) en Blerim Dzemaili maakten de doelpunten voor Napoli; Luis Muriel en Damiele Corvia scoorden voor Lecce. (NRC)