't Loon zakt nog steeds

De grond onder winkelcentrum ’t Loon in Heerlen blijkt nog steeds in beweging te zijn.

De bodem onder winkelcentrum ’t Loon in Heerlen zakt verder weg. Dat meldde de gemeente Heerlen gistermiddag. „De grond is nog steeds in beweging”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het was onduidelijk of de bodem na een verzakking zaterdag stabiel was. Dat blijkt nu dus niet het geval.

Zaterdag was een kolom in het onveilige deel van het complex losgeslagen, wat een gat sloeg van ongeveer vijf meter doorsnede en een halve meter diep.

Deze week werden vijftig winkeliers die in het winkelcentrum gevestigd zijn overvallen door de sluiting van een deel van het gebouw. Toenemende druk op vitale pilaren zorgden voor instortingsgevaar.

De gemeente Heerlen wil een aantal winkels boven het onveilige gedeelte slopen. De Vereniging van Eigenaren (VvE) moet daarvoor een sloopplan uitwerken en heeft tot vandaag de tijd om op het besluit van de gemeente te reageren.

In verband met de situatie rondom het winkelcentrum heeft de gemeente besloten dat de maandelijkse test van het luchtalarm vandaag niet doorgaat. (Novum)