Syrië heeft tot zondag

En anders sluit de Arabische Liga een interventie door de VN niet uit.

De Arabische Liga geeft het regime van Bashar al-Assad tot zondag om te reageren op het voorstel om international waarnemers Syrië binnen te laten. Komt het niet tot een akkoord, dan kunnen de Verenigde Naties maatregelen nemen. Dat zei de Qatarese premier zaterdag bij een top van de liga in Doha.

De 22 lidstaten werden het zaterdag eens over economische en diplomatieke sancties tegen het Syrische regime. Eerdere pogingen Syrië aan een deadline te binden waren tevergeefs. Zo ging het geweld tegen betogers gewoon door. Dit weekend vielen zeker 34 doden. De meeste slachtoffers vielen bij gevechten tussen het leger en overgelopen militairen. Volgens de VN zijn in Syrië inmiddels 4.000 doden gevallen. (AP)