sinterklaas als nationaal erfgoed

NOVUM110:SINTERKLAASHUIS:LEIDEN;24NOV2011-Sinterklaas en zwarte Piet in het Sinterklaashuis aan de Waag in Leiden. Novum/p/str.Ppe
NOVUM110:SINTERKLAASHUIS:LEIDEN;24NOV2011-Sinterklaas en zwarte Piet in het Sinterklaashuis aan de Waag in Leiden. Novum/p/str.Ppe Novum PPE

Als het aan het Het Sint Nicolaas Genootschap Nederland ligt, staat het sinterklaasfeest volgend jaar op de nationale erfgoedlijst, en liefst ook op de werelderfgoedlijst. Maar dat kan pas wanneer Nederland een handtekening zet onder het Unesco-verdrag over immaterieel erfgoed uit 2003. Dat gebeurt waarschijnlijk begin volgend jaar. Daarna krijgt de vereniging te horen wat de eisen zijn voor een aanvraag.

Voorbeelden van immaterieel erfgoed zijn tradities, rituelen en ambachten. Volgend jaar is het Jaar van het Immaterieel Erfgoed. Andere deelnemers zijn onder meer de Kring van Draaiorgelvrienden en de Nederlandse Klokkenspel Vereniging.

Lees meer op www.jaarvanhetimmaterieelerfgoed.nl