Overmorgen begint sloop winkelcentrum Heerlen

De verzakking van het winkelcentrum in Heerlen. Foto Novum / Gemeente Heerlen

Woensdag wordt er begonnen met de sloop van tien winkels in het verzakte winkelcentrum ´t Loon in Heerlen. De gemeente gaat akkoord met het sloopplan van de Vereniging van Eigenaren dat vandaag werd ingediend. Veertig winkels blijven gespaard.

Dat meldt de Gemeente Heerlen.

Twitter avatar gemeenteheerlen HEERLEN Woensdag 7 december start de sloop van het zwakke gedeelte van winkelcentrum #’t Loon. Meer informatie tijdens persconferentie om 17.00.

De sloop van het onveilige deel van het oudste winkelcentrum van Nederland moet op 23 december zijn afgerond. Tijdens de sloop blijven de overige winkels dicht. Ook de bewoners van de achttien appartementen boven het winkelcentrum kunnen zolang nog niet naar huis.

Vanochtend liet burgemeester Paul Depla weten dat de gemeente bekijkt of de deeltijd-ww kan worden ingezet zodat winkeliers hun personeel gewoon kunnen blijven betalen. De gemeente overlegt hierover met het ministerie van Financiën.

Het winkelcentrum begon zaterdagmiddag te verzakken. Toen werd een kolom van het complex losgeslagen, wat een gat sloeg van ongeveer vijf meter doorsnede en een halve meter diep. Gisteren zette de verzakking door.

Om 17.00 uur is er een persconferentie. Dat worden er meer details bekendgemaakt.

    • Lex Boon