Nederlandse zeilsters op WK matchracen sterk begonnen

De twee Nederlandse vrouwenteams in het matchracen zijn gisteren op de wereldkampioenschappen zeilen bij het Australische Perth goed begonnen. De kernploeg van het Watersportverbond met Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering won drie van de vijf races.

Het tweede Nederlandse team op de WK, de ‘Mach 3’-boot van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning, won zelfs drie van de vier wedstrijden in de haven van Freemantle. Bovendien versloegen zij in een rechtstreeks duel de Nederlandse kernploeg.

Merel Witteveen van de kernploeg toonde zich na afloop op de website van het Watersportverbond zeer tevreden over de eerste wedstrijddag. „Het was een hele goede dag. We begonnen heel sterk en we verloren gedurende de dag een beetje onze scherpte”, aldus Witteveen. „We hadden ook pech met de loting, we gingen om half tien het water op en we kwamen er om half zes weer vanaf.”

Matchracen is een nieuwe olympische discipline, waarin boot-tegen-boot wordt gevaren in een Elliot 6m. Zowel de Nederlandse kernploeg als het team ‘Mach 3’ probeert zich op de wereldkampioenschappen in Australië, waar in alle tien olympische klassen wordt gezeild, te voor de Spelen van volgend jaar in Londen te plaatsen.