Minder stank, alsjeblieft

Occupy Amsterdam belooft de overlast aan te pakken.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de Amsterdamse Occupy-betogers op het Beursplein tot vandaag de tijd gegeven om de overlast aan te pakken. Dat liet hij de betogers zaterdag tijdens een bezoek weten. Van der Laan wil dat de betogers het tentenkamp verkleinen en de stankoverlast verminderen. Die zegden toe te voldoen aan de verzoeken van Van der Laan op dit punt.

Er gaat ook een drank- en drugsverbod in op het terrein en de betogers mogen geen open vuur meer maken. Het kamperen op het tentenkamp werd vrijdag al gestopt. De betogers van Occupy mogen nog maar met maximaal vier personen overnachten op het Beursplein om hun eigendommen te bewaken.

In Eindhoven verlieten de Occupy-betogers zaterdag het Clausplein. De actievoerders moesten er weg omdat de overlast te groot was. Ze zijn nu verhuisd naar een parkeerterrein aan de Stationsweg, aldus een woordvoerder van de gemeente. (Novum)