Kijken (en herkennen): 166 films van dit jaar in krap acht minuten

Films2011
Films2011

Het jaar 2011 in films, dat is wat Youtube-gebruiker hatinhand in zeven minuten en 44 seconden propte. Vrijwel elke grote film van de afgelopen twaalf elf maanden komt voorbij. Actie, komedie, romantiek: alles zit erin en is knap aan elkaar gemonteerd.

Er valt ook een hoop te herkennen: filmliefhebbers kunnen er een mooie quiz van maken. Hoeveel van de 166 films die opgenomen zijn in de compilatie herken je? De lijst met antwoorden vind je hier. Muziekliefhebber? Noem de zes nummers die voorbijkomen. Antwoorden hier.

De maker haast zich te zeggen dat er ook een aantal grote films van dit jaar de definitieve compilatie niet gehaald heeft: Abduction, Jack & Jill en Alvin and the Chipmunks bijvoorbeeld, omdat ze te slecht waren. En Justin Bieber: Never Say Never en Glee: The 3D Concert Movie omdat mensen hem anders tijdens het monteren vreemd hadden aangekeken.

    • Peter Zantingh