ik@nrc.nl

Nog even de stad in voor de laatste boodschappen. Zo staan mijn dochter Hope (6) en opa in de rij bij de Etos. Bij de kassa staart Hope naar de chocoladeletters, allemaal P’s en S’en van Sint en Piet, bedoeld als ‘reminder’ voor een laatste impuls-aankoop.

De kassajuf is begin twintig en lacht vriendelijk naar Hope, die dit ziet als een uitnodiging voor een praatje. „Heb jij die letters allemaal in je schoen gekregen”, vraagt ze met ongeloof en bewondering in haar stem. „Ja-haa, allumaal”, antwoordt het meisje met een knipoog naar opa, duidelijk in haar nopjes over deze ad rem-reactie om de Sinterklaas-mythe hoog te houden. „Hoe heet jij dan”, vraagt Hope. „Ik heet Cynthia”, antwoordt het meisje zonder te aarzelen. „Dan heb je mooi de verkeerde letters gekregen!”

Roy Wanders

    • Roy Wanders