Hockeyers verslaan ook Duitsland

Rpbert Van Der Horst (L) of the Netherlands manoeuvres past Florian Fuchs (R) of Germany during their second round match of the men's hockey Champions Trophy in Auckland on December 5, 2011. The Netherlands beat Germany 3-2. AFP PHOTO / Michael BRADLEY Robert van der Horst (L) in duel met Florian Fuchs. Foto AFP / Michael Bradley

De Nederlandse hockeyers hebben ook de tweede wedstrijd op de Champions Trophy gewonnen. In Auckland werd Duitsland met 3-2 aan de kant geschoven. Het duel was gisteren nog afgelast vanwege zware regenval. Oranje, dat met een 2-0 zege op Zuid-Korea aan het toernooi was begonnen, staat met zes punten bovenaan in groep B.

Nederland kwam via Billy Bakker na een klein kwartier spelen op voorsprong, maar keek tien minuten later plots tegen een achterstand aan, schrijft Novum. Tobias Mantania en Christoph Menke waren trefzeker. Nog voor de pauze trok Jeroen Hertzberger echter de stand gelijk, waarna Rogier Hofman Nederland vijf minuten voor tijd de winst bezorgde.

Morgen staat de derde en laatste groepswedstrijd voor Nederland op het programma. Gastland Nieuw-Zeeland is dan de tegenstander.

    • Marije Willems