Hockeyduel uitgesteld

Wegens regenval in Auckland zou Nederland pas vannacht het tweede duel in het toernooi om de Champions Trophy spelen.

De Nederlandse hockeyers zijn gisteren bij de Champions Trophy in Nieuw-Zeeland niet in actie gekomen. Door de zware regenval in Auckland werd de wedstrijd tegen Duitsland afgelast en uitgesteld tot afgelopen nacht 2.05 uur Nederlandse tijd. Ook de andere drie wedstrijden die gisteren op het programma stonden moesten worden uitgesteld.

„Balen, we waren er helemaal klaar voor”, zei bondscoach Paul van Ass op hockey.nl over de afgelasting. „Voor mij is dit hooguit vervelend, voor de jongens is het erger. Je bouwt als sporter richting zo’n wedstrijd veel spanning op en vervolgens kregen ze te horen dat er niet gespeeld zou worden. Dat is heel erg lastig.”

Nederland begon zaterdag goed aan de Champions Trophy. De hockeyers waren in de eerste groepswedstrijd met 2-0 te sterk voor Zuid-Korea. Taeke Taekema opende na zeven minuten de score uit een strafcorner. Billy Bakker maakte de 2-0. In het andere duel in groep B versloeg Duitsland Nieuw-Zeeland met 2-1. In groep A begon Australië met een 3-2 zege op Spanje. Groot-Brittannië won met 2-1 van Pakistan. (NRC)