Europese beurzen beginnen week wederom goed

Op de Europese beurzen werd vandaag het succes van vorige week, toen de beurzen bijna 10 procent stegen, doorgezet. Uitschieter was de beurs in Milaan, die in navolging op het gisteren gepresenteerde saneringspakket van premier Mario Monti een winst boekte van 2,9 procent.

In Amsterdam eindigde de AEX-index met een winst van 1,4 procent op 305,1 punten. Elders in Europa sloten de beurzen de eerste dag van de handelsweek ook positief af. In Parijs werd een winst van 1,15 procent genoteerd. De beurzen in Frankfurt en Londen bleven met een winst van respectievelijk 0,4 en 0,3 procent een beetje achter.

Uit de Verenigde Staten kwamen vandaag tegenvallende macrodata, maar daar reageerde de beurs in Amsterdam vrijwel niet op. “De markt wordt momenteel geleid door hoop. Het sentiment lijkt momenteel niet te breken”, aldus vermogenbeheerder Marcel van der Schaaf van Harmony Vermogensbeheer tegen persbureau Dow Jones. Met de eurotop in het vooruitzicht hopen de beleggers dat de eurocrisis deze week goed wordt aangepakt.

    • Lex Boon