Espresso met Maulana Abdul Qawi

In Pakistan is een rel ontstaan nadat actrice Veena Malik naakt op de cover van FHM India is verschenen. ‘Een schande voor alle moslims,’ noemt de conservatieve geestelijke Maulana Abdul Qawi het bij een espresso. ‘We kunnen haar tepels, schaamlippen, clitoris en anus niet zien,’ zegt hij.

Foto: FHM India

Tenen

In Pakistan is een rel ontstaan nadat actrice Veena Malik naakt op de cover van FHM India is verschenen. ‘Een schande voor alle moslims,’ noemt de conservatieve geestelijke Maulana Abdul Qawi het bij een espresso. ‘We kunnen haar tepels, schaamlippen, clitoris en anus niet zien,’ zegt hij. ‘Maar voor de rest alles.’ Haar tenen staan ook niet op de foto, zeg ik. De Pakistaanse geestelijke kijkt naar de cover. ‘Verrek!’ roept hij. ‘Haar tenen staan er niet op!’ Wat vindt hij daarvan? ‘Heel jammer,’ antwoordt Qawi. ‘Ik houd enorm van tenen. Vooral de kleine teen is zo lief.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Mits in een sok en een schoen, natuurlijk.’

Op Twitter roept de progressieve blogger Umair Javed Pakistanen op om de cover van FHM in de tuin te begraven voor het nageslacht. ‘Zodat onze kleinkinderen weten dat er onder ons mensen zijn die vrij waren!’ schrijft hij. Maulana Abdul Qawi schudt zijn hoofd. ‘We kunnen beter Veena begraven zodat de wormen echt iets te eten hebben.’ Weet hij dat de actrice juridische stappen heeft ondernomen tegen FHM India? Ze zou hebben ingestemd met uitdagende foto’s, maar niet met beelden waarop ze naakt te zien is. ‘Dat is zoiets als beweren dat een drone verdwaald is boven Iran,’ zegt Maulana Abdul Qawi. ‘Ik lees al jaren de FHM, daar kom je echt niet in met je kleren nog aan.’

    • Ernest van der Kwast