En dit gebeurde nog in het weekend

De pyromaan die sinds oktober actief is in Waalwijk, heeft er vermoedelijk zondagochtend weer toegeslagen. Rond zes uur ’s ochtends brandde een Suzuki-jeep met linnen dak uit. Kort daarna werd een houten garagebox in brand gestoken. Daar stond volgens de politie geen auto in. De brandweer kon voorkomen dat de brand van de jeep oversloeg op een andere auto. Sinds eind oktober worden in Waalwijk regelmatig auto’s in brand gestoken. De dader heeft het vooral voorzien op oudere auto’s met een open dak. De politie heeft de zaak de hoogste prioriteit gegeven en er zes agenten op gezet. (Novum)

Overvallers hebben zaterdagavond in Vlaardingen een klant van een belwinkel neergeschoten. Het 28-jarige slachtoffer uit Macedonië is volgens de politie ernstig gewond. Vier mannen met bivakmutsen kwamen rond 23.15 uur de winkel binnen en dwongen de eigenaar de kluis open te maken. De eigenaar, een 35-jarige man uit Vlaardingen, gehoorzaamde. Daarna werd de klant neergeschoten. De eigenaar werd geslagen en raakte lichtgewond. De overvallers gingen er in een auto vandoor met geld en spullen uit de winkel. (Novum)