Echte mannen eten geen sissy pizza

Zaterdag kondigde de Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain aan dat hij zijn campagne opgeeft, en dat hij binnenkort een andere ‘GOP hopeful’ zijn steun zal geven. Herman Cain: een rokkenjagende, vrouwonvriendelijke, baldadige rechtse clown, die ook nog eens iets te maken had met pizza’s: de VS nemen afscheid van hun eigen Berlusconi.

Misschien zijn deze macho-mannen-met-macht wel een voorbeeld voor velen. En moet Herman Cain aan de hand van zijn eigen quotes een handleiding opstellen. Iets als: Testosteron Extravanganza – gedragscodes van de wereldleider die ook nog eens woest begeerlijk is.

1. Gebruik de wetten van de logica zoals jij het wil. Logica is jouw bitch! Als er steeds vrouwen naar voren komen die zeggen dat je ze wilde betasten in ruil voor een baan, spin dat verhaal! Herman: “And for every one person that comes forward with a false accusation, there are probably thousands who will say that none of that sort of activity ever came from Herman Cain.” Zo is dat maar net: al die vrouwen die níet door Herman Cain zijn bepoteld, telt hun stem dan opeens niet meer mee? Dit is toch een democratie, of niet soms?

2. Probeer de gezaghebbende vrouwen om je heen via bijnamen en karakterschetsen neer te zetten als bijrollen in een lichtzinnige damesroman. Zowel ‘snoes’ als ‘unfuckable’: het werkt allebei. Herman: „We didn’t hear about it in the previous Congress because Princess Nancy (Nancy Pelosi) sent it to committee and it stayed there.”

3. Je bent een Man. Zo een met ruw haar over zijn lichaam, die zich elke ochtend insmeert met vers geperst zweet van de ballen van een muskusrat. Laat niemand dat ooit vergeten. Echte Mannen zijn geen mietjes, dus dat laat je overal zien. Zoals bijvoorbeeld in je gastronomische voorkeuren: als het nog beeft, eet je het. Herman: „The more toppings a man has on his pizza, I believe the more manly he is... Because the more manly man is not afraid of abundance... A manly man don’t want it piled high with vegetables! He would call that a sissy pizza.”

4. Buitenlandse politiek is een nogal langdradig en vermoeiend gedoe, dat bovendien afleidt van het werkelijk belangrijke onderwerp: jijzelf. Probeer daar dus zo weinig mogelijk tijd mee kwijt te zijn. Herman: ‘I’m ready for the ‘gotcha’ questions and they’re already starting to come. And when they ask me who is the president of Ubeki-beki-beki-beki-stan-stan I’m going to say, you know, I don’t know. Do you know? And then I’m going to say: How’s that going to create one job?’’ Inderdaad, waarom zouden we meer moeten weten van dergelijke Oempaloempalanden? Laat ze het zelf oplossen. Ondertussen: zou je niet eens een nieuwe stagiaire aannemen?

5. Wees altijd clownesk en ad rem: zo pak je de mensen in. Herman: “How do you beat Obama? Beat him with a Cain.”

Zo kan Herman Cain zijn ideologie tenminste doorgeven. Want de macho-man-met-macht is – gelukkig voor ons – voor nu van het toneel verdwenen.

Renske de Greef

    • Renske de Greef