Bayern München weer aan kop in Bundesliga

Invaller Arjen Robben scoorde tweemaal vanaf de strafschopstip voor de Rekordmeister.

Bayern München is weer koploper in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jupp Heynckes won zaterdag met 4-1 van Werder Bremen. Arjen Robben en Franck Ribéry maakten beiden twee doelpunten. Landskampioen Borussia Dortmund speelde met 1-1 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach en staat nu tweede, op één punt van Bayern.

De Rekordmeister had ruim een helft de handen vol aan Werder Bremen. De thuisploeg kwam weliswaar na 22 minuten op voorsprong via Ribéry, maar Markus Rosenberg maakte vlak na de pauze gelijk. Invaller Robben zette Bayern uit een strafschop weer op voorsprong en vervolgens voerden Ribéry en opnieuw Robben de score verder op. Aaron Hunt van Werder kreeg in de 81ste minuut rood.

Gladbach en Dortmund maakten er in Mönchengladbach een prachtige wedstrijd van. Voor rust kwam Dortmund op voorsprong via een kopbal van Robert Lewandowski. In de tweede helft kwam de thuisploeg echter terug. Na een vlotte aanval bracht Mike Hanke Borussia Mönchengladbach met een afstandsschot op gelijke hoogte: 1-1.

Schalke 04 herstelde zich van de nederlaag van vorige week tegen Borussia Dortmund. Het team van trainer Huub Stevens won gisteren met 3-1 van FC Augsburg. Klaas-Jan Huntelaar maakte het openingsdoelpunt voor Schalke, maar Sascha Molders maakte gelijk. Door treffers van Christian Fuchs en Raúl won Schalke het duel alsnog. Schalke staat nu vierde in de Bundesliga, met drie punten achterstand op koploper Bayern München.

Hamburger SV was gisteren te sterk voor FC Nürnberg: 2-0. Paolo Guerrero en Marcell Jansen scoorden voor de thuisploeg, waar Jeffrey Bruma kort na rust werd vervangen. HSV won pas viermaal dit seizoen en staat op de tegenvallende elfde plaats in de Bundesliga. (Novum)