'Anky' wint in Salzburg

Anky van Grunsven heeft met haar paard Salinero een succesvol weekeinde in Salzburg gisteren besloten met een overwinning op de kür. De amazone wist afgelopen vrijdag al de Grand Prix gewonnen. Van Grunsven, die voor het eerst deelnam in Salzburg hield in beide wedstrijden de Duitse Anja Plönzke met Le Mont d’Or achter zich.

De drievoudig olympisch kampioene stelde na afloop dat de kür niet vlekkeloos was geweest, maar dat ze toch met een goed gevoel huiswaarts keerde. Ze kwam gisteren tot een score van 79,025. De Nederlander Diederik van Silfhout eindigde met Ruby op de achtste plaats, met een score van 67,975.

„Het was voor mij een beetje onwennig omdat wij al ruim twee jaar geen kür in een hal hebben gereden”, liet Van Grunsven weten via haar eigen website. „Dit was een mooie mogelijkheid om weer ervaring op te doen en ik vond het fijn om weer op de muziek van de Olympische Spelen in Hongkong te rijden!”

Salinero is intussen 17 jaar, maar nog topfit. Van Grunsven won met de ruin olympisch goud bij de Zomerspelen van Athene (2004) en Peking (2008). Ze heeft nog geen beslissing genomen over een derde olympisch optreden van Salinero, die 18 is als de Spelen plaatsvinden.

Van Grunsven behaalde haar eerste olympisch goud, in 2000 bij de Zomerspelen van Sydney, met het paard Bonfire. Die ruin was toen 17 jaar.