Waarschuwingsschoten bij rellen in Utrecht na verlies tegen Twente

De politie in Utrecht heeft vanmiddag na het 6-2 verlies van de plaatselijke FC tegen Twente enkele waarschuwingsschoten gelost. Tijdens de wedstrijd gedroegen toeschouwers zich al onrustig; naderhand bekogelden supporters agenten met stenen.

http://nos.nl/video/319301-rellen-na-fc-utrecht--fc-twente.html

Hoeveel schoten er zijn gelost en wat de onmiddellijke aanleiding was, kon een politiewoordvoerder niet zeggen tegenover persbureau Novum. Volgens de NOS zijn er ook arrestaties verricht. Verschillende agenten zijn gewond geraakt door de gegooide stenen. De Twente-supporters moesten uit veiligheidsoverwegingen in het stadion blijven totdat ze met bussen weggevoerd konden worden.

Twitter avatar koenderegt Koen de Regt Politie Utrecht: in totaal 5 agenten zijn geraakt door stenen, maar niet ernstig gewond geraakt. Er komt een groot rechercheonderzoek.

De politie zette extra mensen in na afloop van de onrustig verlopen wedstrijd. Twente-supporters gooiden met vuurwerk, wat reacties bij het thuispubliek opriep. De wedstrijd werd daarop in de tweede helft tijdelijk gestaakt. Het werd in De Galgenwaard uiteindelijk 6-2 voor Twente.

    • Peter Zantingh