Tienduizenden op de been om bom van 1,8 ton uit WOII te ontvluchten

Niet minder dan 45.000 man op de vlucht voor een bom van 1.800 kilo. In de Duitse stad Koblenz verlieten vanochtend tienduizenden mensen hun woningen om plaats te maken voor de explosievendeskundigen die het explosief uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gingen maken.

De Britse bom werd vorige week in de Rijn ontdekt. Hij kwam, samen met een Amerikaanse bom van 275 pond, droog te liggen vanwege het lage waterpeil van de rivier.

De ontruiming van vanmorgen betrof een gebied van twee kilometer rondom de explosieven. RTL Nieuws gooide er omtrent de ontruiming krachttermen tegenaan als “mega-evacuatie” en “spookstad”. Maar er worden in Duitsland nog geregeld niet-geëxplodeerde bommen uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt.

De kwaliteitskrant Frankfurter Allgemeine ruimt er geen enkele plek voor in op de homepage. En ook sensatieblad Bild lijkt niet bepaald onder de indruk.

    • Jules Seegers