Feyenoord profiteert van fouten PSV in duel vol strijd: 2-0

PSV-verdediger Stanislav Manolev in duel met de maker van de 1-0, Sekou Cissé. Foto Novum / Robert Meerding

Feyenoord heeft vanmiddag in De Kuip prima zaken gedaan en PSV een pijnlijke tik uitgedeeld. In een duel zonder al teveel goed voetbal maar des te meer strijd werden kinderlijke fouten van de Eindhovenaren keihard afgestraft.

De Rotterdammers kwamen zoals verwacht zeer fanatiek uit de startblokken en drukten PSV in het eerste kwartier flink terug. De ploeg van trainer Ronald Koeman wist het stormachtige begin niet te verzilveren waarna de wedstrijd meer in evenwicht kwam. PSV was echter niet bij machte het goede combinatievoetbal van de afgelopen weken op de mat te leggen en vlak voor rust kwam het op achterstand.

Sekou Cissé 1-0:
http://youtu.be/JM2XZiD0V_c

Ruben Schaken had PSV nog meer pijn kunnen doen

Schaduwspits Ola Toivonen gaf een slappe pass over de breedte van het veld die door Feyenoord werd opgepikt. In een pijlsnelle counter zette Sekou Cissé zijn ploeg op 1-0. Vijf minuten na rust was het weer raak. De 17-jarige linksback van PSV Jetro Willems werd geklopt op slimheid door Ruben Schaken, die vervolgens in een lethargische Andreas Isakksson geen doelman vond die zijn inzet kon weren: 2-0.

Schaken kreeg later nog twee opgelegde kansen om te scoren, maar nu kon de Zweedse keeper een doelpunt wel voorkomen. Later bij een inzet van PSV-huurling Otman Bakkal was Isaksson opnieuw goed bij de les.

Mulder vandaag onklopbaar

Coach Fred Rutten greep hierop in door Toivonen, die net als Kevin Strootman niet in de wedstrijd zat, naar de kant te halen voor Jeremain Lens. Maar PSV bleef veel slordiger met de kansen omgaan dan het effectieve Feyenoord. Het tempo bleef onverminderd hoog, maar het voetbal werd er niet bepaald beter van. Bovendien leek de Rotterdamse keeper Erwin Mulder vandaag onklopbaar.

De achterstand van nummer twee op de ranglijst PSV op koploper AZ bedraagt nu drie punten, maar de Alkmaarders hebben twee wedstrijden minder gespeeld. Later vanmiddag spelen zij uit bij Heereneveen. Feyenoord houdt dankzij de zege druk op Ajax.

    • Jules Seegers