Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

$300 aan goud en diamanten vinden op de straten van New York

De urban gold miner. Zo noemen ze Raffi Stepanian, die de kost verdient met het minutieus afstoffen van kiertjes en scheurtjes in de New Yorkse straten en trottoirs. Aldaar vindt hij genoeg goud en diamanten om soms wel 300 dollar te incasseren, zegt hij.

Raffi werd deze zomer al opgemerkt door de New York Post tegenover wie hij zijn werkwijze toelichtte. De 43-jarige houdt er in het Diamond District van The Big Apple een aardige verdienste op na.

Het Discovery-programma ‘Penn & Teller Tell A Lie‘ ging bij de golddigger langs:

http://youtu.be/hxG8HBy3hpk